В Івано-Франківську встановили інформаційний стенд на місці входу в Станіславське гетто (карта)

Новини, Суспільство

Стенд встановлено на вулиці Бельведерській — головній артерії гетто у період нацистської окупації міста.

В Івано-Франківську з’явився інформаційний стенд про Станіславське гетто — на місці входу («шлюзу»), інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

Про це JewishNews повідомив Ігор Перельман, керівник Івано-Франківської єврейської релігійної громади іудейського ортодоксального віросповідання.

Стенд встановлено на вулиці Бельведерській — головній артерії гетто у період нацистської окупації міста.

Довідково:

Станіславське гетто, створене 20 грудня 1941 року, було найбільшим на Прикарпатті. Воно простягалося в межах Вулиці Галицької, вулиці Зедельмаєрівської (нині — Любомира Гузара) та єврейського цвинтаря.

112

Спочатку гетто було «відкритим», і мало 6 виходів («шлюзів»), а з 20 квітня 1942 року, коли його закрили, діяв тільки один «шлюз» на цьому місці.

На території гетто загинуло більше 4 тисяч євреїв. Основне місце масового розстрілу євреїв у гетто — колишня площа Вандлера. У жовтні — листопаді 1942 року в гетто «переселили» кількасот євреїв-спеціалістів із усієї області та створили в одному з кварталів (Judenlager – єврейський табір). 23 лютого 1943 року гетто було ліквідоване.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.