Як в Івано-Франківську випускники готуються до складання мультитесту

Новини, Суспільство

За попередніми прогнозами, в Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти очікують до 39 тисяч заяв від абітурієнтів на мультипредметний тест.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Станом на ранок 5 квітня зареєструвалися пів сотні людей.

За його словами, реєстрація триватиме до 3 травня. Основна сесія відбудеться з 5 до 23 червня, додаткова — з 11 до 24 липня. Тривалість тестування — 180 хвилин.

Мультитест складається з трьох предметів. Два обов’язкові — математика та українська мова, третій на вибір — історія України, біологія, фізика, хімія, іноземна мова.

Як в Івано-Франківську випускники готуються до складання мультитесту
Заступник директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Іван Любінець. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“На офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти розмістили характеристики цих тестів: які теми будуть, скільки завдань, якого виду завдання. Кому цікаво — нехай заходить й ознайомлюється. Так само на сайті є демонстраційний тест, який відповідає за структурою тестам, що будуть під час основної сесії. Але зрозуміло, що питання будуть інші”, — каже Іван Любінець.

У ліцеї № 20 Івано-Франківської міськради вчитель інформатики Павло Драпчук з 4 квітня допомагає одинадцятикласникам створювати персональні кабінети для проходження мультипредметного тесту. Педагог розповідає: це — перший рік, коли є таке нововведення.

“Учасники можуть самостійно це робити. Але, я думаю, щоб бути впевненими, що всі учні зареєструються й у них не буде проблем надалі, щоб вони не втратили шанс вступити в якийсь університет, ухвалили таке рішення”, — каже Павло Драпчук.

Як в Івано-Франківську випускники готуються до складання мультитесту
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

На створення персонального кабінету потрібно до 15 хвилин. Одинадцятикласниці ліцею № 20 Ілоні Кукурудз зареєструватися допоміг вчитель. Дівчина каже, що готується до вступу із допомогою репетиторів та тестів, які знаходить в Інтернеті.

“Я вагалася між історією й англійською. Але все ж таки вирішила, що історія для мене буде краще. Я дуже цікавлюся цим предметом, тому й обрала саме його”, — пояснює Ілона Кукурудз.

За словами заступниці директора ліцею № 20 Ірини Книш, цього року у навчальному закладі — 60 випускників. Вчителі допомагають готуватися одинадцятикласникам до складання мультитесту, зокрема посилено займаються українською мовою та математикою.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.