В Івано-Франківську лікарі вперше протезували пораненого на фронті військового

Війна, Новини, Політика

В Івано-Франківську лікарі вперше протезували пораненого на фронті військовослужбовця. Протез поставили за гроші з державного бюджету.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з осиланнямна Facebook-сторінку Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

Протезували військового у центрі фізичної та реабілітаційної медицини обласної клінічної лікарні. Спочатку медики допомагали військовому встановити баланс, щоб зі встановленим протезом він відчував рівновагу. Коли боєць зміг самостійно стояти, йому дали милиці й почали працювати над ходою.

Лікарі кажуть: через поранення лівої стопи це було непросто. Робота з куксою (частина кінцівки, що залишилася після ампутації) була довготривалою. Однак результатом і лікарі, і пацієнт залишилися задоволеними.

“Це — перший військовий, протезований у нашому відділенні, — каже фізичний терапевт центру Максим Пащин. — Всі ми безмежно радіємо такому результату. З Андрієм почали працювати ще в гострий період. Потім перейшли до формування кукси — працювали з рубцем. Чекали, доки він загоїться, а згодом розробили для пацієнта індивідуальну програму реабілітації, щоб покращити його стан після оперативного втручання та перейти до інтенсивних занять”, — говорить лікар.

Військовослужбовця протезували безкоштовно.

Тепер Андрій вчиться жити з протезом, а його дружина Тетяна, за словами медиків, зараз на передовій рятує життя поранених бійців.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.