Міжнародна місія обійшлася майже в 40 тисяч доларів: американські та канадійські лікарі оперують українських захисників в Івано-Франківську (фото)

Без рубрики

Впродовж тижня на базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні американські та канадійські лікарі проводили складні реконструктивні операції. За цей час вдалося допомогти 35 пацієнтам. Далі їх чекає реабілітація.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Приїзд зарубіжних медиків став можливими завдяки БФ «Razom for Ukraine» та фінансовій допомозі громадян США. За словами координаторки місії Юлії О’Конелл, ця міжнародна місія обійшлася майже у 40 тисяч американських доларів.

Більшу частину коштів скерували на медичні препарати та обладнання, необхідні для операцій. Допомогу американських та канадських фахівців оцінити не беруться. Їх досвід нині є безцінним, пишуть на сторінці медичного закладу.

«Ми лише переходимо до підсумків цієї місії, а в наших списках уже 300 військових, які очікують на такі ж складні реконструктивні операції. І це лише ті, яким вдалося дізнатися про таку можливість. Уже відтепер маємо планувати далі. Втім, наразі йтиметься про організацію післяопераційного догляду 35 пацієнтів, прооперованих під час цієї другої місії, адже цей етап також є дуже важливим. А далі перейдемо до підготовки третьої місії з нашими американськими колегами. Радіємо, що маємо довіру з їхнього боку. І дуже цінуємо те, що вони й надалі з нами”, — зазначає організаторка проєкту, отоларингологиня обласної клінічної лікарні, голова Української ендоскопічної асоціації голови та шиї Наталія Комашко.

На зображенні може бути: 4 людини

На зображенні може бути: 1 особа та стоїть

На зображенні може бути: 2 людини

На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 1 особа, сидить, стоїть та у приміщенні

На зображенні може бути: 1 особа та текст «RAZOT N are Nataliia Komashko, MD 4»

На зображенні може бути: 3 людини, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.