На Луганщині загинув нацгвардієць з Франківщини Роман Сполович

Новини, Політика, Суспільство

30 березня 2023 року на Луганщині загинув боєць 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України з Івано-Франківщини Роман Сполович.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Рогатинської громади.

Роман Сполович народився 5 вересня 1986 року в селі Пуків. У 2004 році закінчив місцеву школу, у 2006 році — здобув професію тракториста-машиніста у Рогатинському аграрному коледжі.

З 26 жовтня 2006 року по 17 жовтня 2007 року чоловік проходив службу у внутрішні війська в Запоріжжі. Опісля Роман Сполович працював у службі охорони Рогатинського місцевого відділення управління поліції охорони.

5 березня 2022 року чоловіка мобілізували. Він служив стрільцем у другій стрілецькій роті 50 полку Нацгвардії. 27 лютого 2023 року його відправили на Донеччину.

“Спілкуючись з рідними, які 24/7 молилися та хвилювалися за нього, Роман Сполович щоразу заспокоював їх: “Не переживайте і не плачте, я живучий, в мене все добре”. Утім 30 березня 2023 року зв’язок із сином обірвався. Під час мінометного обстрілу в районі села Шипилівка Луганської області нашого захисника не стало”, — написали на сторінці Рогатинської громади.

У бійця залишилися мама, брат, дружина брата і похресниця.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.