Британська розвідка розповіла про вплив алкоголізму на російських вояк

Війна, Новини, Політика

Втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення становлять до 200 тисяч людей, водночас значна частина з них була спричинена небойовими причинами.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на недільний огляд розвідувального співтовариства міністерства оборони Великої Британії.

В огляді посилаються на “російський інформаційний Telegram-канал”, який 27 березня повідомив про “надзвичайно високу” кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов’язаних із вживанням алкоголю серед розгорнутих російських військ.

Серед інших основних причин небойових втрат, за оцінкою британської розвідки, є неналежні тренування з поводження зі зброєю, дорожньо-транспортні пригоди й травми, пов’язані з погодними умовами, як-то переохолодження.

“Російські командири, ймовірно, вважають, що поширене зловживання алкоголем особливо негативно впливає на боєздатність. Однак, оскільки зловживання алкоголем поширене в більшій частині російського суспільства, його вже давно негласно вважають частиною військового життя, навіть під час бойових дій”, – підсумовується в огляді.

Зазначимо, що нещодавно міністр оборони Великої Британії Бен Воллес наводив оцінку у понад 220 тисяч убитих і поранених російських військових з початку активної фази війни в Україні.

Раніше британська розвідка також вказувала на великі втрати російських сил під час лобових атак, які вони влаштовують для штурму ключових населених пунктів на лінії фронту.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.