Рекрутингову кампанію з формування «Гвардії наступу» можуть продовжити: що відомо про набір добровольців на Івано-Франківщині

Війна, Новини, Політика

Рекрутингова кампанія з формування «Гвардії наступу» офіційно закінчиться 1 квітня, однак її можуть продовжити, адже є велика кількість охочих вступити у штурмові бригади.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне

Крім того, планують створити резерв для підрозділів «Гвардії наступу», про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко та речник Національної гвардії Руслан Музичук.

«Після першого числа, ми будемо таки переглядати це рішення, і можливо, дозволимо ще подавати заявки через сайт, тому що охочих дійсно багато.

І ми розуміємо, що будемо формувати певні резерви, які будуть переглядати та залучати, можливо, до формування інших бригад, які будуть створювати», — розповіла заступниця міністра.

Музичук, своєю чергою, зазначив, що, якщо буде продовжуватись подача заявок від всіх охочих, то набір буде продовжуватися тому, що паралельно формуються й інші підрозділи Національної гвардії, які також доукомплектовуються.

«Також будуть формувати резерви. Станом на кінець минулого тижня до підрозділів Національної гвардії подано трохи більше ніж 16 тисяч анкет. Різна цифра звучить періодично у медіа.

Це пов’язано з тим, що озвучуються цифри, які взагалі подані до усіх 8-ми бригад. Хтось озвучує, наприклад, цифри, які подані в бригади поліції чи прикордонної служби, ну а 16 тисяч — це та цифра, яка стосується шести бригад Нацгвардії», — підкреслив Музичук.

Зазначимо, з 23 січня 2023 року в ГУ Нацполіції України в Івано-Франківській області проводять рекрутингову роботу щодо зайняття вакантних посад середнього та молодшого складу поліції Департаменту поліції особливого призначення — об’єднана штурмова бригада Нацполіції України «Лють».

«Лють» — це організований підрозділ нового зразка, який створений на базі двох полків спеціального призначення «Сафарі» та «Цунамі». «Лють» буде призначена для відсічі та стримування збройної російської агресії проти України. Підрозділи складатимуться виключно з добровольців, якими керує патріотизм.

Усі працівники бригади «Лють» після перемоги продовжуватимуть службу у цій бригаді в ролі миротворців на деокупованих територіях або будуть призначені на інші посади у підрозділах Нацполіції України. Осіб, які ввійдуть до складу штурмової бригади Нацполіції «Лють», забезпечуватимуть достойною заробітною платою. Це рішення вже прийняли. Відтак, її сума стартуватиме від 25 тисяч гривень.

«Якщо зараз у поліцейського зарплата становить 17 тисяч гривень, і це з урахуванням усіх підвищень, то наш співробітник у бригаді отримуватиме від 25 тисяч гривень.

Надалі з додатковими виплатами, в залежності від умов служби: 30 тисяч та 70 тисяч гривень.

Крім того, в разі необхідності учасників бригади «Лють» забезпечать медичною допомогою та санітарно-курортним лікуванням.

Також нададуть право на отримання житла за кошти держави та грошову компенсацію за винайм житла. Учасники бригади зможуть отримати й статус учасника бойових дій»,  — розповів начальник ГУ Національної поліції в області Сергій Безпалько.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 26

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.