Раніше належала до московського патріархату: церква на Довженка перейшла під управління ПЦУ (відео)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 28 березня, на вулиці Довженка відбулося офіційне звільнення церкви московського патріархату та її передача під управління Православної церкви України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

До слова, ця церква — остання на території Івано-Франківська, яка належала московському патріархату, передає 

Все відбулося в рамках чинного законодавства, не порушуючи його.

Разом з тим, московський патріархат залучив «тітушок», щоб завадити звільненню церкви. Небайдужі зібрались, аби вигнати прихильників «руського міра».

Попри провокації, церкву на Довженка передали під управління Українського патріархату.

Нагадаємо, що восьмого березня цього року суд задовольнив скаргу громади ПЦУ про те, щоб відкрити кримінальну справу за привласнення чужого майна. Зокрема, йшлося про привласнення приміщення храму на вулиці Довженка.

«Громада свого часу прийняла рішення повністю перейти від московського патріархату в Православну церкву України.

У законний спосіб оформили право власності на всю будівлю та землю на вул. Довженка», — пояснив тоді Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська.

Раніше, 27 листопада 2022 року, працівники СБУ разом з поліцейськими та нацгвардійцями перевірили єпархіальне управління та храм Різдва Христового Української православної церкви Московського патріархату, що на вулиці Довженка. У церкві знайшли проросійську та антиукраїнську агітаційну літературу, у якій заперечується існування українського народу, мови та право України на державність.

За фактом виявлення матеріалів, спрямованих на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.