В УПЦ МП вирішили не йти на “компроміси” і захищати Лавру

Новини, Політика

Синод Української православної церкви, афілійованої з Російською православною церквою, заявив про рішення захищати Києво-Печерську Лавру “всіма законними засобами”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на звернення синоду УПЦ МП.

“Закликаємо всіх кріпитися у вірі, підсилити свої молитви і всіма законними засобами захищати нашу найдорожчу святиню – Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру”.

Очільники УПЦ МП заявили про зростаючий тиск і закликали прихильників їхньої церкви до “твердого і непохитного стояння у вірі”.

Церковники також почали хвалитися, що відновлювали та відбудовували споруди Лаври, які були в них в оренді з 1988 року.

За їхніми словами, натомість влада намагається їх “всебічно залякати, умовити на якийсь “компроміс” і, в результаті, просто знищити”.

При цьому синод УПЦ МП натякнув, згадавши, як тисячі вірян вийшли на хресний хід у 2-гу неділю Великого посту після Божественної літургії.

Також очільники УПЦ МП у відповідь начебто на звернення “благословити духовний труд по захисту нашого законного права й надалі молитися у Києво-Печерській Лаврі”, пообіцяли, що “жодні причини не зможуть зламати нашу тверду волю відстоювати святе Православ’я”.

“Масштабний тиск на віруючих Української Православної Церкви зростає, і сьогодні ми звертаємось до усіх вас, возлюблені у Христі браття і сестри, зі словом живої любові і закликом до твердого і непохитного стояння у вірі”, – говориться в заяві.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.