100 тис. грн з бюджету громади — на саджанці. У Франківську готуються до загальноміської толоки (фото)

Новини, Суспільство

100 тис. грн з бюджету Івано-Франківської громади спрямували на закупівлю саджанців, які планують висадити під час загальноміської толоки. Вона відбудеться 1 квітня. Як розповів Суспільному директор департаменту благоустрою Ігор Сенчук, за ці гроші можна купити приблизно 100-120 дерев.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Ми перевірили: якщо купити дорожче дерево, умовно за 1 000-1 500 грн, але воно буде велике, вже сформоване, то в нього коефіцієнт приживлення значно кращий. І його важче зламати, викрасти чи пошкодити”, — каже Сенчук.

100 тис. грн з бюджету громади — на саджанці. У Франківську готуються до загальноміської толоки
Директор департаменту благоустрою Ігор Семчук. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

З його слів, цьогоріч жителі громади можуть безкоштовно отримати саджанці липи, дуба, клена або ж ясеня та посадити їх біля прибудинкових територій.

Для цього вони можуть звертатися в департамент благоустрою на Незалежності, 7 або ж бронювати молоді дерева за номером 15 80. Заявки прийматимуть до 28 березня. Саджанці жителям громади, каже Ігор Сенчук, розвозитимуть в день проведення толоки.

100 тис. грн з бюджету громади — на саджанці. У Франківську готуються до загальноміської толоки
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Директор департаменту благоустрою міськради говорить: “Під час толоки ці дерева привеземо і разом висадимо. Будемо співпрацювати з комунальними службами, щоб люди не висадили ці саджанці на мережах, особливо теплопостачання, бо їх розкопують. Чи коли теплотраса йде по цій лінії, то дерева сохнуть. Тому ми й цьому приділяємо увагу, щоб дерева росли й тішили жителів”.

Від 17 березня працівники департаменту отримали 12 письмових заявок від жителів громади, які хочуть отримати саджанці, говорить Ігор Сенчук.

100 тис. грн з бюджету громади — на саджанці. У Франківську готуються до загальноміської толоки
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Є різні побажання. Хтось хоче 10-12 дерев, хтось — 3. Є й таке, що люди хочуть магнолії чи якісь рідкісні дерева. Ми одразу кажемо, що таких не буде, вони дуже дорогі, і ми не зможемо їх закупити. Щодо максимальної кількості для однієї людини, то ми хочемо подивитися, скільки буде заявок. Якщо умовно одна людина замовила десять дерев, і ми побачимо, що на всіх не вистачатиме, то тоді, наприклад, зможемо надати їй п’ять”, — каже Ігор Сенчук.

З його слів, кількість заявок, яку залишили за номером 15 80, поки підрахувати не можуть.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.