Розвідка Британії пояснила, чому окупанти оголосили Мелітополь “столицею” Запорізької області

Війна, Новини, Політика

Рішення окупаційної російської влади оголосити Мелітополь “столицею” підконтрольної РФ частини Запорізької області свідчить про нездатність росіян реалізувати плани із подальшого просування.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

3 березня влада підконтрольної Росії частини Запорізької області опублікувала указ, яким оголосила окупований Мелітополь обласним центром.

Призначений Росією голова області Євген Балицький заявив, що це тимчасовий захід, “поки місто Запоріжжя не буде підконтрольне Росії”.

Запорізька область – одна з чотирьох областей, які президент РФ Владімір Путін заявив, що приєднав до складу Російської Федерації 30 вересня 2022 року.

При цьому Росія ніколи не окуповувала Запоріжжя, великий промисловий центр з населенням 700 000 осіб, який знаходиться приблизно за 35 км від нинішньої лінії фронту.

“Тихе проголошення альтернативної столиці, ймовірно, є мовчазним визнанням російської системи, що її війська навряд чи зможуть захопити раніше заплановані основні об’єкти в найближчому майбутньому”, – йдеться у звіті.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.