В Івано-Франківську волонтери благодійного фонду “Вірні” передали чотири позашляховики на фронт (відео+фото)

Війна, Новини, Політика

В Івано-Франківську волонтери благодійного фонду “Вірні” передали чотири вживані позашляховики для бійців Збройних сил України. Дві автівки призначені для окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького, ще дві — для 81 окремої аеромобільної бригади та спецпризначенців.

Про це Суспільному розповів засновник фонду Андрій Матійчик, пише щоденну онлайн-газетуГолос ІФ.

З його слів, наразі найлегше знайти позашляховики у Великій Британії, де і купили три з чотирьох автомобілів. Разом з ремонтом транспорт обійшовся волонтерам у 18 тис. фунтів стерлінгів.

“Головне — підготувати автівку, щоб була справна ходова, мотор, коробка передач. Тобто стан має бути майже ідеальний. Хоча автомобілі вікові, але ми доводимо їх майже до такого стану”, — каже Андрій Матійчик.

В Івано-Франківську волонтери благодійного фонду "Вірні" передали чотири позашляховики на фронт
Військовослужбовець президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького Павло. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Військовослужбовець президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького Павло каже: автівки поїдуть одразу на передову.

“Автомобілі такої прохідності потрібні, тому що звичайні машини не всюди проїжджають. Буває, що їх не на довго вистачає — день-два і навіть відновленню не підлягають. Тому ми дуже потребуємо таких авто”, — каже Павло.

В Івано-Франківську волонтери благодійного фонду "Вірні" передали чотири позашляховики на фронт
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Окрім цих чотирьох позашляховиків, учасники благодійного фонду “Вірні” передали на фронт дев’ять автівок, каже Андрій Матійчик. З його слів, волонтери фонду виконують і спеціальні замовлення від військових.

“Попередні авто ми віддавали з нічним баченням. Іноді потрібно було трохи більше підняти машину, бо зараз ті шляхи, які залишилися, – в доволі поганому стані, й потрібно, щоб автівки долали ці погані дороги”, — каже Андрій Матійчик.

Засновник благодійного фонду додає: намагаються купляти автівки у власників, бо це коштує дешевше. Окрім транспорту, військові звертаються до них й з проханням про дрони різних видів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.