Комбата 46 бригади понижують у посаді після інтерв’ю WP – він написав рапорт

Війна, Новини, Політика

Командира батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолія “Купола” переводять з посади командира бойового батальйону на посаду заступника командира батальйону навчального центру після критичного інтерв‘ю американській газеті “The Washington Post”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

Як зазначили співрозмовники УП, рішення щодо пониження “Купола” в посаді було ухвалене командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ, тобто генерал-майором Максимом Миргородським.

У відповідь на такий крок “Купол” написав рапорт на звільнення.

УП також звернулася по коментар до прес-служби ДШВ.

За даними “Української правди”, це не перший випадок переведення в 46 бригаді після комунікації з пресою.

Сержанта ДШВ Олександра Погребиського після інтерв‘ю “Українській правді” про обстановку в Соледарі, з якого в січні 2023 виходила українська армія, перевели з бойового підрозділу в учбовий центр ДШВ, на посаду головного інструктора роти.

“Не люблять правду військові керівники та не хочуть вирішувати системні проблеми”, – зазначають співрозмовники УП.

Командир “Купол” був одним зі співрозмовників видання “The Washington Post”, яке в результаті розмов написало, що Сили оборони України втратили на полі бою багатьох найдосвідченіших бійців, а недосвідченість новобранців, разом із браком зброї, нібито зменшує оптимізм та ставить під сумнів готовність Києва до весняного наступу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.