В Івано-Франківську відкрили пам’ятну дошку ексголові Тлумацької громади Роману Круховському (відео+фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську на фасаді коледжу фізвиховання відкрили пам’ятну дошку ексголові Тлумацької громади, військовослужбовцю Роману Круховському.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

В Івано-Франківську відкрили пам'ятну дошку ексголові Тлумацької громади Роману Круховському
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За словами директора навчального закладу Любомира Пасічняка, з 2014 року 16 випускників коледжу фізичного виховання загинули, захищаючи Україну. Серед них — і Роман Круховський. Військовослужбовець упродовж 20 років був викладачем греко-римської боротьби в цьому навчальному закладі.

“Я пам’ятаю його завжди усміхненим. Він ніколи не сумував. Де б він не працював — він завжди віддавався і був кращий. В одному із залів єдиноборств є лозунг лицарів: “Життя короткоплинне. Сором і слава — вічні”. Друге — слава — стосується саме його”, — каже директор коледжу фізичного виховання Любомир Пасічняк.

В Івано-Франківську відкрили пам'ятну дошку ексголові Тлумацької громади Роману Круховському
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Він завжди надихав нас до праці, до миру. Завжди хотілося з ним зустрітися, поговорити. Він міг в тяжку хвилину сказати якесь таке слово. Тяжко на душі, що немає серед нас такої людини”, — додає колега бійця, викладач коледжу Роман Сем’янчук.

Дружина бійця Ірина Круховська розповідає: її чоловік казав, що йде воювати, бо не хоче застати той день, коли воювати доведеться його синам.

“Другого квітня буде вісім місяців, як загинув мій чоловік. Важко, перші тижні я просто не знаходила собі місця. Я була як та дитина, яку відлучили від батьків, яка зовсім не має ніякого захисту. Було дуже важко, були й психологи. Все було, бо я розуміла, що якось з цього треба виходити, адже в мене є ще діти”, — каже Ірина Круховська.

В Івано-Франківську відкрили пам'ятну дошку ексголові Тлумацької громади Роману Круховському
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Роман Круховський був головою Тлумацької міської ради з 2016 до 2020 року. З початку повномасштабної війни добровольцем пішов боронити Україну. Боєць загинув 2 серпня 2022 року під час артилерійського обстрілу поблизу села Кодема Бахмутського району, що на Донеччині. 6 серпня Романа Круховського поховали.

26 січня 2023 року депутати Тлумацької міської ради ухвалили рішення назвати парк у Тлумачі іменем загиблого військовослужбовця Романа Круховського.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.