Суд оштрафував власницю франківського кафе за незаконне використання музики

Економіка, Кримінал, Новини, Суспільство

Господарський суд Івано-Франківської області оштрафував власницю кафе-бару в Івано-Франківську за незаконне використання музичних творів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Громадська спілка “Організація колективного управління авторськими і суміжними правами”, яка виступає в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю “Бест Мьюзік” звернулась до Господарського суду Івано-Франківської області із позовною заявою до Фізичної особи-підприємиці Гриневич Валентини Вікторівни про стягнення коштів за незаконне використання музичних творів в сумі 113,5 тисяч грн.

Позовні вимоги мотивовані порушенням майнових авторських прав, зумовлених публічним використанням відповідачем музичного твору без укладення договору.

На підтвердження факту порушення майнових авторських прав позивач приєднав до матеріалів справи акт фіксації використання об’єктів авторського права (музичних творів) способом публічного виконання від 22.10.2021 №22/10/21, який складений уповноваженим представником позивача.

Крім того, позивач надав відеофіксацію порушення знятого на мобільний телефон, а також чек про придбання пива та чебурека у даному закладі.

У рішенні суду не вказано, музичні твори яких виконавців незаконно транслювалися.

Суд вирішив задовольнити позов та стягнути з підприємиці Гриневич Валентини Вікторівни 113,5 тисяч гривень за незаконне використання музичних творів.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Західного апеляційного Господарського суду протягом 20 днів з дня складення повного судового рішення.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.