Попри те, що не сезон: у Косівському районі зафіксували хворобу Лайма

Здоров'я, Новини, Суспільство

Захворювання характеризується переважним ураженням шкіри, нервової системи, опорно-рухового апарату і серця, нерідко приймає хронічний, рецидивний перебіг.

Про це повідомляє районна військова адміністрація, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

У Косівському районі, не враховуючи сезонність захворювання зареєстрували один випадок хвороби Лайма.  Інфікування виникає у разі присутності кліща в шкірі щонайменше 24 години. Отже, чим менше кліщ був на людині, то менша ймовірність зараження.

Від хворої людини до здорової збудники цього захворювання не передаються.

“Хвороба Лайма або бореліоз – це інфекційне захворювання, спричинене бактеріями роду Borrelia, що передаються людині з укусом зараженого кліща. В Україні приблизно кожен третій кліщ є переносним бореліозу”, – йдеться у повідомленні.

Яка профілактика хвороби Лайма?

  • Оберігайтесь. Перебуваючи в лісистих або трав’янистих місцях, вдягайте довгі штани, заправлені в шкарпетки, сорочку з довгими рукавами, шапку та рукавички. Намагайтеся триматися стежок і уникайте прогулянок через високу траву.
  • Використовуйте репеленти. Наносьте на шкіру засіб від комах з концентрацією ДЕТА (N,N-діетил-мета-толуамід) не менше 10%. Майте на увазі, що хімічні репеленти можуть бути токсичними, тому уважно дотримуйтесь інструкцій.
  • Будьте пильними. Ретельно обстежте себе, своїх дітей та домашніх тварин на наявність кліщів. Будьте особливо пильними, проводячи час у лісистих або трав’янистих місцях.
  • Видаліть кліща якомога швидше. Переконайтесь, що всі частини були видалені. Промийте місце укусу антисептиком або водою з милом.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.