Під парламентом Грузії почалися сутички: поліція застосувала водомети та сльозогінний газ

Новини, Політика

Під парламентом Грузії, де протестують проти ухвалення скандальних проєктів про “іноагентів”, почалися сутички, поліція застосувала сльозогінний газ та водоменти, акція переміщується на нове місце.

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

Напруга зросла після того, як співорганізатори протесту закликали переміститися до усіх трьох виходів з парламенту. Шеренги спецназу не дають цього зробити. Люди скнадують “росіяни” та “раби”. Поліція кілька разів застосовувала сльозогінний газ, поруч з парламентом помітили також водомет.

Тим часом МВС опублікувало заяву, що акція “набула насильницького характеру” і що якщо протестувальники будуть ігнорувати законні вимоги поліції, до них “застосують пропорційну силу, як визначено законодавством, включно із спецзасобами”.

Від поліції лунають заклики до протестувальників розійтися з попередженнями, що інакше можуть застосувати силу.

У самому парламенті невелика група опозиційних депутатів намагається пробитися до кабінету спікера, наполягаючи, що мають право вимагати негайної зустрічі з ним у зв’язку з тим, що відбувається під парламентом. Охорона не пропускає їх.

 

Поліція застосувала водомети проти учасників протесту під парламентом Грузії проти скандальних законів про “іноагентів”, акція переміщується на нове місце.

Водомети почали працювати з вулиць, прилеглих до будівлі парламенту, застосовується також сльозогінний газ. Паралельно учасників закликають розходитися.

В МВС заявили, що “протест вийшов за межі законодавчих рамок про свободу вираження поглядів і мирні зібрання” та що поліція змушена була застосувати силу. Також стверджують, що внаслідок агресивних дій протестувальників кілька поліцейських травмовані і їхнє спорядження пошкоджене.

Співорганізатори закликали учасників акції переміщуватися від парламенту на площу Республіки, люди рухаються туди.

 

Нагадаємо, щойно парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу”, який значною мірою наслідує російське законодавство про “іноагентів”. Розгляд проєкту вже 7 березня став несподіванкою, спершу планувалося, що його винесуть в залу 9 березня. Обговорення почали за відсутності більшості опозиційних депутатів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.