МЗС про випади Лукашенка щодо Зеленського: Акт безсилля

Війна, Новини, Політика, Суспільство

У Міністерстві закордонних справ України відкинули звинувачення самопроголошеного президента Олександра Лукашенка у причетності до подій на аеродромі “Мачулищі”, а заяви Лукашенка щодо президента України в МЗС назвали “актом безсилля”.

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посилання на речника українського дипломатичного відомства Олега Ніколенка у Facebook.

“Категорично відкидаємо інсинуації Олександра Лукашенка про нібито причетність української сторони до подій на аеродромі “Мачулищі”.

Очевидно, що це є черговою спробою створити штучну загрозу зі сторони України заради виправдання своєї підтримки агресії Росії…

Лукашенко також дозволив собі грубий персональний випад на адресу Президента України. Цей акт безсилля залишимо без відповіді”.

Ніколенко закликав шукати загрозу не в Україні, а в Росії, яка всілякими способами “намагається іще більше втягнути Білорусь у війну, остаточно позбавити її незалежності та суверенітету”.

Лукашенко заявив, що Україна підготувала “терориста”, а білоруси провели блискучу операцію і “за якихось 4-5 днів” змогли встановити всіх його спільників і затримати тих, хто в Білорусі.

Він також вважає, що “диверсією” щодо радіолокаційного літака А-50 на аеродромі Мачулище Україна кинула виклик Білорусі, а українського президента Володимира Зеленського він назвав за це “гнидою”.

За його словами, в Білорусі затримали понад 20 осіб, які нібито причетні до вибуху літака А-50 на військовому аеродромі “Мачулищі”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.