Долинський суд допоміг сім’ї полеглого воїна встановити факт його смерті

Війна, Новини, Суспільство

Івано-Франківського обласний територіального центру комплектування та соціальної підтримки просив у задоволенні заяви відмовити повністю.

Про це повідомляють на сторінці установили у Фейсбук, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пише ПІК.

Долинський суд встановив факт смерті військовослужбовця, чим відкрив для його сім’ї важливий юридичний процес.

“Мати воїна зазначила, що 26 річного сина призвали на військову службу за мобілізацією у червні 2022 та зарахували до особового складу військової частини стрільцем. Однак, 12 жовтня 2022 під час виконання бойового завдання її син зник безвісти у с. Первомайське Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

За результатами проведеного службового розслідування встановили, що під час виконання бойового завдання після артилерійського обстрілу місце перебування  солдата не відоме, тіло залишилось на непідконтрольній території в зоні ведення інтенсивних бойових дій.

“Попри наявність висновків та інших документів з військової частини про смерть сина під час виконання військового обов’язку зареєструвати у відділі ДРАГСУ смерть неможливо, так як для цього потрібно лікарське свідоцтво про смерть або довідка фельдшере про смерть, але, оскільки тіло перебуває на території під постійними обстрілами і забрати його немає можливості, то і отримати від медиків ці документи не в змозі”, – додають в установі.

Вислухавши у судовому засіданні пояснення представника заявниці, взявши до уваги лист Івано-Франківського ТЦК та СП, який просив у задоволенні заяви відмовити повністю, дослідивши письмові докази обґрунтування заявлених вимог, суд прийшов до висновку, що заява підлягає до задоволення та є достатні підстави для встановлення факту смерті військовослужбовця.

Отже, суд цим рішенням надав можливість заявниці у подальшому скористатися своїми сімейними, цивільними і соціальними правами, пов’язаними із смертю сина, зокрема:  спадкування, отримання статусу членів сім’ї загиблого військовослужбовця, допомоги сім’ї військового.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.