У ISW прокоментували можливий відхід Сил оборони з частини Бахмута

Війна, Новини, Політика

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припустили, що Сили оборони, імовірно, готують контрольований відхід з частини Бахмута.

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ISW

В інституті припускають, що українські сили, схоже, створюють умови для контрольованого відходу з частини Бахмута.

Аналітики нагадують, що російські війська ведуть бої за захоплення Бахмута приблизно з травня 2022 року і зазнали величезних втрат у цьому процесі.

“Якщо українське військове командування вважатиме за необхідне вивести війська з Бахмута, воно, ймовірно, проведе обмежений і контрольований відхід з особливо важких секторів Бахмута”, – ідеться у звіті.

Експерти вказують і на те, що президент Росії Володимир Путін не торкнувся ситуації у Брянській області під час екстреного засідання Ради безпеки Росії 3 березня.

При цьому російські джерела широко розповсюдили інформацію про те, що Путін зібрав засідання, щоб обговорити антитерористичні заходи безпеки у відповідь на інцидент у Брянській області, але замість цього в зачитаному тексті наради було перераховано низку звичних тез Кремля.

І російський диктатор не скористався можливістю, щоб представити нові цілі або засоби для російських військових операцій в Україні.

Коментують у звіті інституту і ситуацію щодо Запорізької АЕС.

Зокрема, фахівці зазначають, що російська влада продовжує намагатися представити Росію як єдиного безпечного оператора Запорізької атомної електростанції, що, ймовірно, обмежить присутність Міжнародного агентства з атомної енергії на ЗАЕС і змусить де-факто визнати російську власність на електростанцію.

Ключові висновки ISW за 3 березня:

  • Українські сили, схоже, створюють умови для контрольованого відходу з частини Бахмута.
  • Російські офіційні особи продовжували оприлюднювати “обмежену інформацію” про вторгнення в Брянську область 2 березня, але не змогли надати ясності щодо того, що насправді відбулося.
  • Путін не обговорював ситуацію в Брянській області на екстреному засіданні Ради безпеки Росії, згідно з протоколом засідання.
  • Російська влада продовжила спроби представити Росію як єдиного безпечного оператора ЗАЕС, щоб обмежити присутність МАГАТЕ на станції і змусити де-факто визнати російську власність на ЗАЕС.
  • Російські війська продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.
  • Окупанти також продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту в Донецькій області, оскільки українські сили, схоже, готуються до контрольованого відходу принаймні з частини Бахмута.
  • Кремль продовжує посилювати державний контроль над російською оборонно-промисловою базою.
  • Російська окупаційна влада продовжує підготовку окупованих територій до російських регіональних виборів 10 вересня.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.