Командувач НАТО в Європі: Втрати Росії понад 200 000 осіб, вбито та поранено 1800 офіцерів

Новини, Політика, Суспільство

З початку вторгнення в Україну у лютому минулого року понад 200 000 російських солдатів і понад 1800 офіцерів були вбиті або поранені.

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Spiegel.

Командувач Об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, про це заявив у м. Гамбурзі Німеччина.

Каволі виступив як почесний гість на традиційному обіді в мерії Гамбурга і заявив, що

“масштаби цієї війни неймовірні”.

За його словами, Росія вже втратила понад 2000 танків і в середньому російська армія випускає понад 23 000 артилерійських снарядів на день.

Каволі заявив, що після нападу Росії на Україну НАТО має пристосуватися до нової реальності.

“Якщо хтось приходить з танком, ви теж повинні мати танк. Проте один з уроків холодної війни полягає в тому, що точність зброї – це те, що має значення. Крім того, важлива виробнича потужність оборонної промисловості. Війну виграє той, хто може виробляти найшвидше”, – сказав він.

Водночас генерал НАТО наголосив на важливості цивільного лідерства: “Ми навчилися на цьому конфлікті, що цивільне лідерство є абсолютно необхідним. Воно може мобілізувати націю і надихнути партнерів”.

Раніше ЗМІ повідомляли, що напередодні літнього саміту НАТО у Вільнюсі назріває суперечка щодо пропозиції генерального секретаря Єнса Столтенберга збільшити витрати на оборону окремими країнами.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.