В Івано-Франківську запустять тролейбусний маршрут, який з’єднає БАМ та залізничний вокзал (відео+фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську з 1 квітня планують запустити новий тролейбусний маршрут, що курсуватиме через мікрорайон БАМ, центр та залізничний вокзал. Його під’єднають до підстанції, яку встановили на вулиці Гурика, розповів Суспільному директор комунального підприємства “Електроавтотранс” Віталій Голутяк, про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

З його слів, тролейбуси курсуватимуть новим маршрутом, якщо буде стабільне електропостачання.

“Ми плануємо, що тролейбус заїжджатиме на автостанцію № 3. Проте наразі наші фахівці ще вивчають пасажиропотоки, й таким чином, зрозуміємо, який маршрут буде більш зручний. Це, напевно, буде маршрут № 8”, — каже Віталій Голутяк.

З його слів, підстанцію, яку встановили на вулиці Гурика, робили мінімум на два маршрути. 19 грудня 2022 року змінили маршрут тролейбуса № 5, який з’єднав мікрорайон Пасічна та БАМ. Через відключення електроенергії відкриття іншого відклали.

В Івано-Франківську запустять тролейбусний маршрут, який з'єднає БАМ та залізничний вокзал
Директор комунального підприємства “Електроавтотранс” Віталій Голутяк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Також у планах “Електроавтотрансу”, зі слів Віталія Голутяка, прокласти тролейбусний маршрут вулицею Січових Стрільців.

Підстанція, яка зараз збудована на Гурика, дозволила б нам ще розширити лінію до вулиці Січових Стрільців. Тобто з’єднати фактично з вулицею Незалежності через Січових Стрільців та Володимира Великого до тієї лінії, яку ми протягнули”, — говорить Віталій Голутяк.

Наразі, каже директор комунального підприємства “Електроавтотранс”, невідомо, коли саме зможуть прокласти тролейбусний маршрут вулицею Січових Стрільців, адже потрібно розробити проєкт та розрахувати вартість робіт.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.