Кулеба розказав про п’ять поразок Росії і порадив “подавитись ракетами”

Новини, Політика

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 1 березня заявив, що Україна пережила зимовий терор Росії, та розповів про п’ять поразок держави-агресора.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

“1 березня 2023 року Путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення – Україна перемогла його зимовий терор. Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламні”, – написав міністр.

Він зазначив, що Україну підтримували партнери та що ЄС також переміг, оскільки “всупереч московському реготу також не замерз без російського газу”.

“Росії – одна порада: задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами”, – написав глава МЗС України.

Він перерахував ще чотири поразки Росії після початку її повномасштабного вторгнення в Україну.

“Перша поразка була тоді, коли ми з перших хвилин наступу не дали Путіну паралізувати нас страхом. Друга – коли ми зірвали план російського бліцкригу. Україна не впала ані за три дні, ані за сім, ані за місяць, ані за рік. І ніколи не впаде. Третьої поразки ми завдали РФ на дипломатичному фронті: світова коаліція за Україну, резолюції, ізоляція, потоки зброї, санкцій, енергетичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні. Четверта поразка – втрата Росією великої частини окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ і решти Сил оборони України”, – зазначив Кулеба.

Він підкреслив, що до остаточної перемоги ще важкий шлях, але “ми з вами вже знаємо, як перемагати”.

Як повідомлялося, Сполучені Штати не очікують від Росії значних територіальних здобутків в Україні в найближчій перспективі.

Італійська розвідка вважає, що зараз росіянам потрібна оперативна пауза для підготовки до довгої війни в умовах західних санкцій.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.