На Прикарпатті з почестями попрощалися з Героєм Іваном Василечком (фото)

Війна, Новини, Суспільство

З молитвою, сльозами на очах, скорботою та лютою ненавистю до ворога проводжали в останню путь мешканці Болехівщини Івана Василечка. Йдуть у засвіти найкращі сини і дочки.

Прощання з воїном розпочалося біля оселі, де проживав Герой. Вулиця заповнювалася людьми, звідусіль сходилися родичі, сусіди, друзі, мешканці навколишніх сіл, представники влади, знайомі й незнайомі — всі, хто хотів віддати останню шану нашому захиснику. Довкола майоріли синьо-жовті знамена, квіти, лампадки, повідомляє Болехівська міська рада, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

З вересня 2022 року Іван Василечко, призваний на військову службу по мобілізації, став в ряди воїнів, щоб дати гідну відсіч російській орді. Життя молодшого сержанта, безстрашного бійця обірвалося в лікувальному закладі, куди його після бою доставили побратими. Але, на жаль, рани виявилися смертельними.

Як повідомляли “Вікна”, 44-річний Іван Василечко загинув у населеному пункті Авдіївка Покровського району Донецької області.

Багато сліз виплакали його мати, сестра, дружина, численні друзі та родина.

Військовий оркестр, підрозділ почесної варти та салютна група, багато військових та побратимів — загиблого воїна поховали з усіма належними військовими почестями.

Провели чин відспівування та поминальну панахиду священники Болехівського, Долинського, Витвицького та Вигодського деканатів ПЦУ та УГКЦ.

Прощаючись від імені присутніх з Героєм, отець-декан Болехівського деканату ПЦУ, митрофорний протоієрей Іван Петрів закликав усіх пам’ятати про воїна Івана та молитися за упокоєння душі Героя, висловив співчуття родичам захисника, побажав всім присутнім Божого заступництва, миру та Перемоги нашій державі.

Церемонія прощання з Героєм завершилася виконанням Гімну України «Ще не вмерла Україна» та під звуки автоматних черг. Жовто-синій стяг, який огортав домовину полеглого, військові ставши навколішки подарували матері Героя на вічну пам’ять про подвиг сина, захисника і Героя України.

“Нехай добрий, світлий спомин про Героя стане сильнішим за смерть та назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто знав його, любив і шанував”, — йдеться в співчутті від імені Болехівської громади.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.