На Прикарпатті відновлюють освітній процес

Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині почали відновлювати освітній процес після зимових канікул.

На Прикарпатті 587 закладів, в яких навчаються 161 тисяча дітей. Про це розповів директор Департаменту освіти та науки в області Віктор Кімакович, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Фіртку.

“У другому півріччі 12 тисяч дітей не приступлять до навчання, вони покинули територію області – це сім відсотків. Також, у наших закладах освіти навчаються майже 4 500 дітей, які переїхали сюди вимушено”, – розповідає він.

Що стосується закладів дошкільної освіти, то 329 – відновили навчання.

За попередній рік, на Прикарпатті вдалося створити п’ять опорних шкіл. Окрім цього, докупили 13 автобусів.

“Наші автобуси були забрані на фронт, тому в кінці року ми докупили, які передали нашій тергромаді, щоб відновити підвезення учнів”, – говорить Віктор Кімакович.

Близько 19 тисяч учнів взяли участь у перших етапах олімпіад. У другому етапі – близько півтори тисячі дітей та близько 500 вчителів.

Станом на 31 січня, всі заклади, окрім 72 – розпочали освітній процес. П’ять закладів залишаються прихистком для ВПО. На укриття, у 2022 році, виділено понад 70 мільйонів.

“Ми з обласного бюджету теж намагалися виділяти кошти. Робили ремонти у закладах, щоб прийняти людей, які переїхали сюди вимушено.

Також, звернули велику увагу на укриття. На жаль, коли ми почали роботу, то важко було назвати це укриттям. Багато роками ними не користувалися, або використовували не за призначенням”, – зазначила голова ОВА Світлана Онищук.

Вона додала, що робота має тривати надалі, щоб кожна школа мала надійне укриття.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.