Де минулого року на Франківщині укріпили гірські дороги (фото)

Новини, Суспільство

Третина доріг державного значення Івано-Франківщини пролягає гірською місцевістю. Для їх інженерного захисту в умовах складного рельєфу, крутих схилів, глибоких звивистих долин річок і водотоків влаштовані підпірні стінки.

Про це пише “Галка” з посиланням на Службу автомобільних доріг в Івано-Франківській області

, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

На балансі Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області є понад 20 000 погонних метрів підпірних стінок. Підтримання належного технічного стану цих штучних споруд потрібне для безперебійного і безпечного руху транспорту та пішоходів протягом розрахункового терміну експлуатації.

У минулому році здійснювався комплекс заходів для попередження деформацій і руйнування мобільних доріг в Івано-Франківській області, автомобільних доріг у гірській місцевості, інженерних споруд та комунікацій, зокрема й підпірних стінок.

Що зроблено:

  • влаштовано габіонну та залізобетонну монолітну підпірні стінки і залізобетонну трубу на дорозі Н-09 Мукачево – Львів у селі Яблуниця;
  • укріплено кам’яну підпірну стінку та опори мосту габіонами на цій же дорозі в Яблуниці та Микуличині;
  • відремонтовано залізобетонну підпірну стінку на дорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський у селищі Ворохта.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомир Семанів:

“Фахівці регулярно обстежують ділянки доріг із природним ухилом та тих, що пролягають вздовж річок. При виявленні порушень цілісності підпірних стінок здійснюється їх ремонт. Саме такі роботи розпочинаємо на км 235 – км 236 дороги Н-09 Мукачево – Львів, де через підмивання водами річки Прут сталося часткове руйнування підпірної стінки. Ці заходи спрямовані й на протипаводковий захист автошляхів та для покращення безпеки дорожнього руху”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.