У Франківську готують книжку-абетку, яка познайомить з містом і його архітектурою

Новини, Суспільство

Ініціатива “Франківськ Який Треба Берегти” готує до друку книжку “Франківська абетка” – про історію й архітектуру міста, в тому числі і втрачену.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС .

“Круто, коли діти починають вивчати місто не вже у дорослому віці, а саме змалку. І як це правильно і мудро, коли дитина оточена речима, які допомагають отримувати знання про своє місто, його історію та архітектуру, коли вони люблять і поважають його з юного віку, усвідомлюючи, що це їхній дім і вони в ньому повноправні господарі”, – такої концепції притримується засновниця ініціативи “Франківськ Який Треба Берегти” Марія Козакевич.

Щоби грамотно і цікаво почати цей процес пізнання із дітьми, ініціатива “Франківськ Який Треба Берегти” взялася створювати “Франківську абетку”.

“Доступна та красива книжка про те, що асоціюється в нас з нашим містом: місця, люди, події, явища і процеси, чим воно вирізняється з поміж інших, чим особливе, за що ми його любимо, чим пишаємось”, – розповідає Марія Козакевич.

Ініціатива 4 роки тому вже робила таку виставку в рамках акції “Музей Міста МІФ”: тоді франківські художники та ілюстратори відгукнулись на прохання музею і створили ілюстрації на кожну літеру. Виставку можна було побачити перед входом в музей, поки він існував в Палаці Потоцьких.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.