Франківські волонтери придбали будинок мрії для Оксани та її 9 дітей, потрібні кошти на ремонт (фото)

Новини, Суспільство

У день Святого Миколая волонтери івано-франківського центру “Дім для матері та дитини” оголосили збір на будинок мрії для Оксани та її 9 дітей, яким не було де жити.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Семеро дітей зараз не з мамою, їх вилучила Служба у справах дітей у зв’язку з неналежними умовами проживання. Щоб повернути дітей матері, оголосили збір на придбання житла. Історію про непросту долю багатодітної маиусі розповіла Валерія Кушніренко, керівниця франківського центру та голова організації “Час добра та милосердя”. Благодійна організація вже не перший рік опікується жінками з дітьми, які потрапили у скруту.

“Оксаночка – молода дівчина, жінка, матуся. До нас в центр “Дім для матері та дитини” потрапила влітку. Приїхала з Волинської області. Вагітна і з двохрічним синочком Іллюшею”, – розпочинає свою розповідь франківська волонтерка.

На зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди стоять та у приміщенні

Вже в Івано-Франківську 12 грудня Оксана народила сина Даниїла, малюк став її дев’ятою дитиною.

“Перший раз Оксана вийшла заміж дуже молодою – у 18 років, та одразу народила дівчинку. Батьки Оксани вели не зовсім правильне життя, і заміжжя тоді виглядало як спасіння. Але, на жаль, через декілька років, чоловік почав сильно зловживати спиртним та вчиняти насилля над Оксаною.

За 12 років спільного життя з чоловіком Оксана народила 7 дітей, але останні роки проживання були просто нестерпними. Постійні скандали, пияцтво, побої, бідність, безвихідь –  це все мало наслідки. Три роки тому Служба у справах дітей вилучає усіх 7 діток у зв’язку з неналежними умовами проживання. Але неналежні умови проживання це – бідність, пияцтво та побої батька дітей, безвихідь матері…”, – додає Валерія Кушніренко і одразу ж наголошує, що сама Оксана не має поганих звичок.

Дітей забрали в будинок сімейного типу, але мати щодня спілкується з ними, збирає посилки для них, дзвонить, виходить на відеозв’язок та мріє повернути їх. Телефоном її діти постійно питають, коли вона зможе їх забрати, а молодша донечка якось сказала, що не хоче дорослішати, бо хоче ще бути маленькою поряд з мамою.

Оксана щонеділі ходить до церкви, вона зовсім не має поганих звичок, просто якось так сталося, що в її житті не було потрібної підтримки. Навіть тоді, коли вдалося втекти від чоловіка-тирана.

“Дітей вилучають, Оксана тікає геть від тирана, влаштовується на роботу, з метою заробити кошти та повернути своїх дітей. Зустрічає іншого чоловіка, ніби все добре, він обіцяє допомогти, підтримати, вона вагітніє від нього….І знову, як дежавю. Але на цей раз – наркотики. Його обіцянки, реабілітаційні центри – ні до чого не призводили, далі ставало тільки гірше… Крапкою стало, коли він побив Оксану вагітною, а з лікарні, куди вона потрапила від побоїв вже потрапила до нас”,  – розповідає Валерія Кушніренко.

На зображенні може бути: 2 людини, немовля та у приміщенні

Щоб мати змогу їй повернути своїх дітей, Оксані потрібне мати своє житло. Волонтери довго шукали підходящий варіант і врешті знайшли будинок на Тернопільщині.

“Знайшли хорошу трьохкімнатну велику хатину в Тернопільській області за помірну ціну – 5000  доларів або 190000 гривень”, – розповіла Валерія Кушніренко і попросила не засуджувати жінку, а допомогти їй та її діткам.

На зображенні може бути: цегляна стіна, дерево та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: вітальня

Ще до Нового року вдалося зібрати необхідну суму. Наприкінці січня Оксана стала власницею будинку у Тернопільській області.

“Будинок мрії для Оксани- придбано, УРААА! Неймовірна подяка усім, хто долучився до збору коштів, щоб допомогти Оксані придбати будинок, а відтак, мати змогу повернути своїх дітей, які були вилучені з родини, у зв’язку з непридатними умовами проживання. Це справжнє щастя, яке могло Оксані тільки наснитися уві сні. Звісно, далі, щоб Оксана могла повернути діток, ще є певні етапи роботи, але впевнена, що все вийде!”, – відзначила керівниця франківського центру та голова організації “Час добра та милосердя”.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

Наразі в будинку потрібно зробити ремонт та добудувати ванну кімнату.

“Ми почали робити косметичний ремонт в будинку, який придбали для Оксани. Умови проживання Оксани з дітьми в будинку повинні бути задовільними, тож  необхідно освіжити кімнати, кухню та добудувати ванну кімнату. Допоки тривають ремонтні роботи в будинку, Оксана подаватиме позов до суду щодо повернення дітей. Тож нам потрібно якнайскоріше виконати усі вимоги придатних умов для проживання 9 дітей у цьому будинку”, – зазначає Валерія Кушніренко.

Сума збору – 115 000 гривень.

Реквізити для надання благодійної допомоги:

Реквізити для надання благодійної  допомоги:

Карта ключ #Приват_банк – 4246001003628348

Найменування отримувача – Кушніренко Валерія,

(Призначення платежу : “Допомога для Оксани”)

IBAN UA353052990000026006035503698

МФО – 305299

EGRPOU – 42732425

Найменування отримувача – Благодійна організація “Час добра та милосердя”

МоноБанк –  5375414125875186

(Призначення платежу : “Допомога доя Оксани”)

PayPal – @chasdobra20@gmail.com

(Призначення платежу : “Допомога для Оксани”)

На зображенні може бути: 1 особа та у приміщенні

На зображенні може бути: у приміщенні

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.