Продавці, кухарі і швачки: на Прикарпатті попит на професії у сфері торгівлі й послуг

Новини, Суспільство
У минулому році роботодавці Івано-Франківщини проінформували обласну службу зайнятості про наявність близько 15 тис. вакансій.
Про це інформує Івано-Франківський обласний центр зайнятості, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.
У професійному розрізі найбільший попит роботодавців регіону спостерігався на працівників сфери торгівлі та послуг – 22%, робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин – 20% та кваліфікованих робітників з інструментом – 13%.

За конкретними професіями найбільш затребуваними у 2022 році виявились продавці, кухарі, бармени, охоронники, покоївки, швачки, пекарі, столярі, верстатники деревообробних верстатів, слюсарі-ремонтники, бухгалтери, касири торговельного залу, адміністратори, інженери, фармацевти, педагоги, юрисконсульти та психологи.

Також значний попит серед роботодавців спостерігався на водіїв автотранспортних засобів, операторів заправних станцій, кухонних та підсобних робітників.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.