“Здійснив свою мрію”: херсонець відкрив у Франківську кав’ярню (фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Переселенець з Херсона Олександр Снуріцин відкрив у середмісті Івано-Франківська кав’ярню. Чоловік розробив бізнес-план та отримав грант від держави на відкриття й розвиток бізнесу на суму 250 тис. грн.

Про це він розповів кореспондентці Суспільного, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Кавовим бізнесом Олександр Снуріцин займався ще у мирному Херсоні. Чоловік пригадує, знайти роботу у цій сфері на Прикарпатті не стало проблемою.

"Здійснив свою мрію": херсонець відкрив у Франківську кав’ярню
Олександр Снуріцин відкрив у Франківську кав’ярню. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Але Олександр завжди хотів мати свою кав’ярню, оскільки вісім років здобував досвід у цьому бізнесі. Чоловік проводив курси баристи та допомагав відкрити власну справу іншим людям.

 “Коли ще був у Херсоні, зрозумів, що мрія може не здійснитися, якщо тебе не стане. Те, що на тебе прилетить снаряд, було можливо в будь-який момент”.

"Здійснив свою мрію": херсонець відкрив у Франківську кав’ярню
Фото: Суспільне Івано-Франківськ
Коли Олександр дізнався, що є нагода отримати грант від держави на відкриття чи розвиток бізнесу, вирішив скористатися. І подав бізнес-план. До цього чоловік намагався взяти кредит в банку, але йому відмовили.

“Я сам бізнес-план складав, хоча в мене немає економічної освіти”, — розповідає Олександр Снуріцин.

Коли грант на 250 тис. грн погодили, чоловік знайшов приміщення і почав робити ремонт. Олександру допомагав знайомий з Херсона. Загалом це тривало майже три місяці.

"Здійснив свою мрію": херсонець відкрив у Франківську кав’ярню
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Кавовий бізнес, каже Олександр, не вивчав ніде, всього вчився сам. Підприємець розповідає про три напої, за якими, на його думку, можна визначити хорошу кав’ярню.

“Кав’ярню характеризують три напої: еспресо, фільтр та капучино. Еспресо — основа всіх кав, капучино — якість збивання молока. Фільтр — альтернатива. Тобто, якщо ці три напої смачні — кав’ярна готує смачну каву”, — пояснює Олександр Снуріцин.

Чоловік сподівається на успіх у своєму бізнесі. В іншому випадку, каже, доведеться повертати гроші державі.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.