Українські захисники збили за ніч 24 “Шахеди”

Війна, Новини, Суспільство

Цієї ночі Сили оборони України збили 24 дрони-камікадзе “Шахед”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook

“У ніч на 26 січня російські окупанти відновили атаки України дронами-камікадзе іранського виробництва “Shahed-136/131”. Пуски ударних БпЛА здійснювались із східного узбережжя Азовського моря.

За попередніми даними, противник застосував 24 “Шахеди”. Усі 24 – знищено зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією, мобільними вогневими групами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами ППО інших складових Сил оборони України”.

Повідляється, що переважну кількість дронів-камікадзе було знищено в центрі країни – у зоні відповідальності повітряного командування “Центр”.

Доповнено о 07:15. У Київській міській військовій адміністраціїпо повідомили про збиття над Києвом близько 15 “Шахедів”.

“Вночі Київ зазнав чергового повітряного нападу ворога. В повітряному просторі було збито близько 15 ворожих БпЛА. Попередньо, без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури”, – повідомив очільник КМВА Сергій Попко.

Що цьому передувало:

  • Вночі 26 січня над Київською і Черкаською областями сили протиповітряної оборони відбивали атаки окупантів.
  • У Дніпропетровській області внаслідок нічної повітряної атаки росіян пошкоджено промислове підприємство.
  • Ввечері 25 січня голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що окупанти намагаються навантажити українську систему протиповітряної оборони, а повітряні цілі вже збивають над Україною.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.