У Сербії вперше заговорили про санкції проти росії

Війна, Новини, Політика, Суспільство
Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич вперше дав зрозуміти, що Белград може змінити курс і запровадити санкції проти росії, що є однією з ключових вимог ЄС до Сербії, щоб досягти прогресу в переговорах про членство в Євросоюзі.

Як передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ, про це повідомляє Euractiv.

“Ми засуджуємо порушення територіальної цілісності України і так голосували в міжнародних інстанціях. Інше питання, чи будемо ми вводити санкції проти росії. Це не питання часу чи термінів, це питання, яке стосується наших політичних та економічних інтересів”, – сказав він.

Дачич зазначив, що з моменту анексії росією Криму у 2014 році й до цього часу, Сербія не приєдналася до санкцій Заходу проти москви, оскільки Белград оцінив, що це не буде в інтересах балканської країни.

«Якщо щось зміниться на шкоду інтересам Сербії, то наше рішення буде відповідним чином скориговано, тому що ми кожного моменту будемо оцінювати, яке рішення є найкращим для нашої економіки, для нашої позиції у світі та для громадян Сербії», – додав міністр.

Зазначається, що іншою ознакою того, що наратив Сербії щодо росії, яка вважається традиційним союзником Сербії, може змінюватися, є те, що прем’єр-міністр країни Ана Брнабіч, яка відвідала захід з відкриття офісу видання EURACTIV Serbia у Белграді в середу ввечері, говорила про «російську агресію проти України», формулювання, яке Сербія раніше не використовувала.

Як повідомляв Укрінформ, президент Сербії Александар Вучич назвав “брехнею” згадки про себе у світових ЗМІ як про маріонетку путіна і наголосив, що Крим і Донбас є територією України.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.