У франківському ресторані “Паляниця. Кухня Галичини” навчали дітей ліпити вареники (фото)

ДІТИ, Новини, Суспільство

Познайомитись з традиціями української кухні та навчитись робити вареники. З такою метою в Івано-Франківську провели майстер-клас з приготування вареників для дітей віком від 5 до 12 років.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.if.ua.

Кулінарний майстер-клас організувала “СпівДія заради Дітей” спільно з рестораном швидкого харчування “Паляниця. Кухня Галичини”.

“Ми завжди підшуковуємо для дітей ідеї проведення вільного часу – щоб це було цікаво і неординарно. Ми раніше вже робили майстер-клас з приготування куті. Тепер вирішили, що дітям цікаво було б приготувати вареники. Ми їм якраз нещодавно розповідали, що вареники готують на Святвечір. І тут якраз з’явилась можливість зробити їх власноруч”, – розповідає Уляна Соболевська, ментор-комунікаційник проєкту “СпівДія заради Дітей”.

На майстер-клас прийшло 25 дітей віком від 5 до 12 років, серед них і місцеві, і ті, хто приїхав до Івано-Франківська в пошуках прихистку від війни.

“Ми організували “Фестиваль вареників”, щоб дітки спробували свої сили у кулінарії. Під час наших занять, ми дізнались, що деякі діти куштували вареники тільки з картоплею, а про інші начинки не знали. Дехто ліпив вареники вдома, але більшість сьогодні це робитимуть вперше”, – додає Уляна

Щоб дітям все вдалося, ліпити вареники їх навчав шеф-кухар ресторану “Паляниця. Кухня Галичини” Назар Гаврилко

“Вареники – це одна із найпопулярніших страв української кухні. Сьогодні ми приготуємо вареники з трьома начинками: мак з вишнею, картопля та сир з зеленню”, – запросив дітей до приготування шеф-кухар.

“СпівДія заради Дітей” — безпечні та дружні простори в багатьох містах, де діти отримують психоемоційну допомогу, адаптуються та соціалізуються у колі однолітків завдяки програмі неформальної освіти.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.