У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили дві виставки — живопису й ковальства (фото)

Новини, Суспільство

У Музеї мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську відкрили виставку кованих робіт Ярослава Паньківа та виставку живопису Миколи Качура. Переглянути роботи можуть усі охочі, експозиція працюватиме протягом трьох тижнів, повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Про це повідомляє Суспільне, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Роботи коваля Ярослава Паньківа популярні не лише в Україні, а й за кордоном. Чоловік займається ковальством уже 20 років. На виставці митець представив те, що залишилося у майстерні, бо багато його робіт — це вмонтовані в архітектуру елементи чи зроблені на замовлення.

У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили дві виставки — живопису й ковальства
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За словами Ярослава Паньківа, у роботі майстер використовує австрійський камінь та український метал. Виготовляти вироби він намагається з одного шматка металу.

“Роботи вражають професійністю, дуже витончені. В них вкладено багато ковальської праці, втілено чимало творчих ідей. Висока майстерність! Дуже приємно, що така виставка є. Дякую Ярославу, що зміг показати те, що зробив за той, як він каже, короткий час у ковальстві, але дуже продуктивний і творчий”, — ділиться враженнями коваль Сергій Чайка, який прийшов подивитися на роботи колеги.

У Музеї мистецтв Прикарпаття також представили 30 картин Миколи Качура. Усі роботи художник написав під час повномасштабної війни в Україні й назвав свою експозицію “Переможем темряву”.

“Хотів передати всі свої емоції, увесь негатив і те, що мені наболіло, на полотнах. Я передавав те, що в мене всередині було”, — говорить Микола Качур.

У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили дві виставки — живопису й ковальства
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Кожне полотно, представлене в експозиції, по-своєму філософське, каже Тетяна Попадюк, яка прийшла на виставку.

“Дуже цікавий майстерний світ, новітній для мене. Мені дуже сподобалася тонова база підібраних кольорів. Тематика — актуальна!” — ділиться емоціями від побаченого Тетяна Попадюк.

Подивитися на ковані вироби Ярослава Паньківа та картини Миколи Качура у Музеї Мистецтв Прикарпаття можна буде не лише в січні, а й на початку лютого.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.