Торік в обласній лікарні провели шість трансплантацій органів (таблиця)

Новини, Суспільство

У 2022 році за кількістю проведених трансплантацій Івано-Франківщина посіла 13 місце в Україні.

Попри складні умови, яких зазнала Україна через війну з рф, в країні активно проводилися операції щодо пересадки органів,  ОДА, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку“.

Так, у КНП «Івано-Франківська обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» минулого року було здійснено шість трансплантацій від донорів. Такі дані оприлюднив Український центр трансплант-координації.

«Сьогодні завдяки професійності наших медиків, новому сучасному обладнанню, яке надходить від міжнародних партнерів, Міністерства охорони здоров’я України, а також, яке ми закуповуємо за кошти виділені з обласного бюджету, рятуються десятки людей. Пацієнти отримують шанс на повноцінне життя», – зазначала голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.