Остін: У Росії значні бойові втрати і вичерпуються боєприпаси

Війна, Новини, Політика

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у п’ятницю на зустрічі у форматі “Рамштайн” в Німеччині, що у Росії вичерпуються боєприпаси і вона зазнала значних бойових втрат.

Виступ Остіна цитує CNN, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

“Україна надихнула світ, а в Росії тим часом вичерпуються боєприпаси. Вона понесла значні бойові втрати”, – сказав Остін.

Глава Пентагону зазначив, що Москва зараз звертається до своїх небагатьох партнерів, які у неї залишилися, щоб поповнити запаси свого трагічного і непотрібного вторгнення, “але навіть Іран і Північна Корея не визнають, що вони здійснюють постачання Росії”.

“Просто порівняйте це з величезною підтримкою вільної та суверенної України, представленою в цій залі”, – сказав Остін делегатам у п’ятницю.

Після звернення президента Володимира Зеленського до учасників зустрічі Остін сказав, що “ми й надалі будемо відстоювати принцип, згідно з яким кордони не можна перекроювати силою”.

У четвер Сполучені Штати оголосили про виділення Україні додаткових 2,5 млрд доларів військової допомоги. Пакет включатиме більше бронетехніки та боєприпасів.

Але головна увага зустрічі у форматі “Рамштайн” зосереджена на тому, чи надішле Німеччина бойові танки Leopard в Україну або ж чи принаймні погодить їх передачу з третіх країн.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.