Як дві підприємиці зі Слов’янська відкрили кав’ярню в Івано-Франківську (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Юлія Долгопольска та Алла Мініна відкрили кав’ярню в Івано-Франківську. У рідному місті їх бізнес успішно працював 6 років. За цей час підприємиці змогли відкрити декілька кав’ярень. Та все змінило 24 лютого.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на РАІ.

Відновити бізнес в Івано-Франківську переселенцям допомогли грантові програми. Завдяки цим коштам вдалось орендувати приміщення та зробити ремонт.

Допомагає переміщеним підприємствам й місто. Відтак, у межах проєкту «Підтримка підприємців і життєзабезпечення», який фінансує Програма розвитку ООН в Україні, проводився конкурс мікрогрантів. Начальниця управління праці Наталія Дмитраш каже, всього було надано 20 грантів на область, з яких 13 отримали ВПО-підприємці у Івано-Франківську.

Окрім смачної кави тут можна скуштувати ароматну випічку та різноманітні смаколики. Окрім цього у приміщенні кав’ярні часто проводять різноманітні майстер-класи.

Наразі в Івано-Франківську громаду переїхали 74 підприємства. Найбільше – з Києва та Київської області – понад 31%. Ще 29% – з Харкова, Донецької області, Луганська, Запоріжжя та Миколаєва.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.