В Івано-Франківську розпочався зимовий чемпіонат з легкої атлетики (відео+фото)

Відео-новини, Суспільство

В Івано-Франківську розпочався зимовий чемпіонат з легкої атлетики та кубок області з легкоатлетичних метань.

Про це в коментарі Суспільному розповів директор департаменту молодіжної політики й спорту Івано-Франківської міськради Віталій Матешко, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Участь у змаганнях беруть понад 300 спортсменів з Прикарпаття та сусідніх областей.

За його словами, змагання триватимуть упродовж двох днів. За підсумком зимового чемпіонату та кубка легкоатлетичних змагань сформують збірні команди різних вікових категорій для участі у серії чемпіонатів України. Вони відбудуться наприкінці січня та у лютому 2023 року в Києві.

В Івано-Франківську розпочався зимовий чемпіонат з легкої атлетики
Директор департаменту молодіжної політики й спорту Івано-Франківської міськради Віталій Матешко. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Участь у зимовому чемпіонаті з легкої атлетики та кубку області із легкоатлетичних метань беруть як дорослі спортсмени, так і юнаки та діти.

12-річний Артем із селища Вигода готується до змагань із метання списа. Хлопець каже, цим видом спорту займається віднедавна, однак у майбутньому він хотів би підкорювати всеукраїнські та міжнародні турніри.

“Я себе бачу у великому спорті. Звичайно, треба тренуватися. І рано чи пізно потрапиш на загальноєвропейські змагання”, — говорить Артем.

На легкоатлетичних змаганнях спортсмени вправляються у штовханні ядра, метанні списа, стрибках у висоту та у бігових змаганнях.

Першою у забігу на 60 м стала Ілона Онуфрик з Долини. Спортсменка каже, своїм результатом дуже задоволена.

“Дуже за себе рада. Мої подруги мені сказали, що я — велика молодчина”, — ділиться враженнями Ілона Онуфрик.

У деяких категоріях змагань беруть участь і спортсмени із сусідніх областей. Тернополянин Олексій Навроцький сьогодні здобув “золото” у штовханні ядра. Хлопець каже, невдовзі готуватиметься до загальноукраїнських чемпіонатів.

“Війна внесла певні свої корективи, проте я все одно готувався до різних змагань та тренувався. Дуже часто не було можливості тренуватися у залі, тому я займався надворі або навіть на дачі”, — розповідає Олексій Навроцький.

У дистанції 60 м першою серед юніорок прибігла Сніжана Джичко з Калуша. Спортсменка займається легкою атлетикою п’ять років. Цьогоріч прагне потрапити до складу національної збірної.

“Не зупиняюся, хочу досягнути вершин у спорті, скажімо так. Зараз через війну дуже мало спортсменів. Багато покинули країну або загинули. Потрібно продовжувати займатися”, — говорить Сніжана Джичко.

За словами директора департаменту молодіжної політики й спорту Івано-Франківської міськради Віталія Матешка, легкоатлетичні змагання дають змогу спортсменам зберігати тонус, помірятися силами із суперниками та увійти до складу національних збірних.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.