На Прикарпатті жінці оформили інвалідність, щоб її військовозобов’язаний син міг перетнути кордон (фото)

Кримінал, Новини

Їх викрили на пункті пропуску «Краківець» працівники правоохоронних органів.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

Прикарпатські правоохоронці повідомили про підозру групі осіб за сприяння у незаконному перетині кордону військовозобов’язаного. Троє фігурантів, серед яких посадовиця, медик та мешканка Калуського району, організували виїзд за кордон особи призовного віку.

Згідно зі схемою, «ухилянт» мав здійснювати супровід особи з інвалідністю, і таким чином виїхати за межі країни. Зловмисникам слідчі вже повідомили про підозри, а суд обрав запобіжні заходи.

“За даними слідства, з липня по вересень 2022 року троє спільників – матір військовозобов’язаного, лікар-хірург та працівниця управління соціального захисту, усували перешкоди та сприяли в незаконному переправленні громадянина через державний кордон України.  За 2 500 доларів США хірург склав виписки із неправдивими записами щодо лікування та медичних діагнозів жінки, видав письмове направлення на медико-соціальну експерту комісію, а соцпрацівниця надавала вказівки і організовувала рух документів для встановлення інвалідності“, – йдеться у повідомленні Івано-Франківської обласної прокуратури.

Одержавши 2 групу інвалідності, жінка намагалася перетнути держкордон разом зі своїм 28-річним сином в якості супроводжуючого.

Фігурантку з сином «ухилянтом» правоохоронці затримали в пункті пропуску, під час перетину ними кордону, додали в Поліції Івано-Франківської області.
325249891 1212866276327933 4639426149389582423 n scaled
Слідчі повідомили трьом фігурантам про підозри, а саме:
  • чиновниці за ч. 3 ст. 332 (Сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України;
  • медику за ч. 3 ст. 332 та ч. 1, 4, ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
  • А «замовниці» за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. За скоєне підозрюваній загрожує максимальне покарання. А саме до 7 років ув’язнення.
Також двом підозрюваним по справі передбачене покарання у вигляді від 7 до 9 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.