Росія готує нові наступальні дії: можуть піти з півночі чи сходу – ГУР

Війна, Новини, Політика

Росія не планує завершувати війну проти України, а буде продовжувати наступальні дії на різних напрямках.

Сайт Головного управління розвідки Міноборони з посиланням на представника ГУР Андрія Черняка, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“За оцінками воєнної розвідки України, росіяни наступного року й надалі будуть намагатися продовжувати ведення наступальних дій. На жодному з напрямків їм не вдалося досягнути своєї мети. Вони розуміють, що програють, але завершення війни не планують.

Ми розглядаємо можливість того, що вони можуть одночасно піти з півночі або сходу”.

Він наголосив, що захисники готові до будь-яких дій ворога.

Черняк також висловив переконання, що росіяни будуть намагатися втримати сухопутний коридор до Криму та захопити усю Донецьку область.

Водночас він вважає, що загарбникам не вдасться форсувати Дніпро, щоб знову захопити Херсон.

За прогнозом воєнної розвідки України, за наступні 4-5 місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч людей.

Але, на думку Черняка, керівництво Росії готове до таких втрат.

Передісторія:

  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний застеріг, що росіяни знову підуть на Київ. За його словами, вже в січні або навесні РФ може розпочати великий наступ зі сходу, з півдня або з півночі.
  • Міністр оборони Олексій Резніков припустив, що російські війська готуються до нового масштабного наступу в лютому.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба припускав, що російські війська можуть спробувати поновити масштабний наступ на Україну у січні-лютому 2023 року.
  • Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов упевнений, що у Росії немає шансів захопити українську територію.
  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг констатував, що президент Росії Володимир Путін готовий до тривалої війни і нових наступальних операцій.
  • В кінці грудня 2022 року заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов повідомив. що на території Білорусі, Брянської та Курської областей Росії поблизу з Україною зараз перебувають лише 22 тисячі російських військовослужбовців, що вдвічі менше, ніж було перед повномасштабним вторгненням 24 лютого і наступом на Київ.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.