На Закарпатті був землетрус. Відчули у Хусті

Новини, погода, Суспільство, Туризм

О 15.26 на Закарпатті у різних куточках області краяни відчули землетрус.

Перші секунди навіть ніхто не зрозумів що то. Якщо на нижніх поверхах коливання відчувалося слабше, то на верхніх аж дрижали вікна. Виразно відчувалися коливання землі у Хусті.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Карпатський об‘єктив.

23 грудня, як повідомили у Головному центрі соціального контролю, землетрус на території України відчули у Чернівецькій області. Його магнітуда була 3 бали за шкалою Ріхтера.

На Закарпатті землетрус відчувався дещо сильніший. «Зі мною рекоме заходило, – розповіла «Карпатському об’єктиву» Наталія Продан із Хуста. Хата одноповерхова, але відчувалося щось неймовірне. Було страшно. Ми живемо недалеко від залізниці, але поїзд у той час не проїжджав, та й від поїзду немає такого відчуття, нічого в будинку не ходить ходунком».

«Я пожартувала, що то землетрус, але не була впевненою, бо саме прибирала у будинку. Та саме зателефонувала сусідка і спитала, чи ми щось дивне не помітили», – зізналася інша хустянка Іванна Сабадош.

Як зазначили у Головному центрі спеціального контролю, з 2020-2022 рр. лише в районі Ужгорода було зареєстровано шість землетрусів, найбільш потужні – 19 і 27 квітня 2020 року з магнітудами 3,1 та 3.2 відповідно.

Крім того, за інформацією ГЦСК, майже рівно рік тому, на Закарпатті 13 січня сталося аж два підземні поштовхи магнітудою 2,1 та 1,5 за шкалою Ріхтера.

Наразі епіцентром землетрусу були Хуст-Виноградово, магнітуда його була приблизно 4 бали. Поштовхи відчули не всі, але хто знаходився у спокійному розслабленому стані, не могли не зреагувати.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.