На Прикарпатті почастішали випадки отруєння чадним газом від генератора

Новини, Суспільство

На Прикарпатті за останні дні почастішали випадки отруєння чадним газом, який утворюється від роботи генератора. Лише за листопад в області зафіксували 11 таких випадків.

Зокрема, днями на Снятинщині одномісячне немовля разом із сім’єю отруїлися викидами генератора, а у Тлумацькій громаді помер чоловік. Загиблого без ознак життя виявили в підвальному приміщенні,  йдеться в сюжеті ТРК 3-Студії, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Жертвами чадного газу стають люди, які неправильно експлуатували генератор. Найперше його треба використовувати лише на відкритому повітрі. Також генератор необхідно встановлювати так, аби відстань до найближчої поверхні була не меншою, аніж 6 метрів. Адже під час роботи він сильно нагрівається і предмети поблизу можуть спалахнути.

“Якщо ви не спеціаліст і не можете самостійно встановити сертифіковану систему газовідведення вихлопних газів, в жодному разі генератор не можна встановлювати в приміщенні. І тим паче у підвалі, – каже Андрій Шевчук, заступник начальника 1-ї рятувальної частини державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС в Івано-Франківській області. – Генератор може працювати безперебійно, але треба пам’ятати, що він використовує паливо”.

Натомість, якщо генератор – сертифікований, його оптимальний час роботи – три години. Опісля цього пристрій треба дозаправити – робити це необхідно лише на відкритому повітрі і тримати пальне якомога далі, адже пристрій нагрівається і може спалахнути.

Рятувальники Івано-Франківщини закликають людей у використанні генератора, оскільки Прикарпаття – не перша область, де люди постраждали від викидів газу електрогенератора.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.