У Польщі поки не знають, звідки була запущена ракета, яка впала у Пшеводуві – прем’єр

Війна, Новини, Політика

Дані, які зібрало слідство у справі вибуху ракети в польському селищі Пшеводув, поки що не дозволяють достеменно встановити, звідки вона була випущена.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Європейську правду, “Польське радіо”.

Під час прес-конференції в Гельсінкі главу польського уряду запитали про результати розслідування вибуху ракети у Пшеводові, зокрема те, чи визнає українська сторона, що це була їхня ракета.

“Ми цього ще не знаємо. Нехай над цим працюють фахівці, слідчі. Ми запросили до розслідування експертів із української сторони, а також міжнародних, із НАТО, американських”, – сказав Моравецький.

Він додав, що у слідства є “докази із камер прикордонників, але вони не показують зі стовідсотковою достовірністю, звідки була випущена ракета”.

“Треба продовжувати збирати докази, розслідування займе деякий час”, – додав він.

Прем’єр Польщі запевнив, що Варшава прагне повної прозорості розслідування. “Особливо ми хочемо, щоби наші українські друзі та партнери були впевнені в тому, що результат розслідування буде доведеним. Тому ми запросили їх до розслідування”, – сказав він.

Нагадаємо, вибух у Пшеводуві стався вдень 15 листопада, невдовзі після початку масштабного ракетного удару РФ по Україні, через що у Польщі скликали засідання Ради нацбезпеки.

Спершу припускали, що на Пшеводув впала російська ракета і неофіційно повідомляли, що ракет могло бути дві. Згодом повідомили, що, за попередніми висновками польських та американських експертів, найімовірніше, це була ракета з української системи протиповітряної оборони.

Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада назвав вибух нещасним випадком. Також він заявив, що розуміє президента України Володимира Зеленського, який висловив переконання, що ракета, яка впала у вівторок на територію Польщі, була саме російською.

Вдень 18 листопада на місце вибуху допустили українських експертів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.