На Росії демонстративно затримали двох солдатів: відмовилися їхати на війну (фото)

Війна, Новини, Політика

У російських Telegram-каналах з’явилося відео затримання двох військовослужбовців, які відмовилися їхати на війну – солдатів демонстративно скрутили просто під час шикування.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Медузу, російські пабліки в Telegram.

На відео зі строю солдатів на плацу по черзі викликають двох військових – імовірно, їхні прізвища Селіванов і Дягтєрьов (погано чути – ред.), до них підходить слідчий і каже, що 16 листопада проти них порушили кримінальну справу за частиною 2.1 статті 332 КК РФ (невиконання наказу).

 

Потім конвой із нашивками на рукавах “Військова поліція” грубо затримує солдатів. Їх обшукують, одягають кайданки і саджають у поліцейську машину.

 

На відео не вказано, коли і де воно було зняте. Але на ролику видно зелений газон, погода дощова, солдати тепло одягнені.

Також незрозуміло, чи були затримані мобілізованими, чи контрактниками.

 

У пабліках пишуть, що на відео мобілізовані, а подія відбулася у Бєлгородській області.

Також повідомляється, що військових затримали за відмову їхати на війну в Україну. Солдатам загрожує до 3 років в’язниці.

За словами адвоката Максима Гребенюка, затримувати військових на території військової частини не було необхідності.

Він вважає, що затримання провели “демонстративно”, щоб це була “наука для інших”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.