Кулеметниця з Прикарпаття написала лист для благодійного вечора у США, де збирали гроші для ЗСУ (відео)

Відео-новини, Війна, Новини, Політика

Кулеметниця 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців Оксана Рубаняк з Прикарпаття написала лист для благодійного вечора “Supporting Wounded Defenders of Ukraine Gala” у Вашингтоні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Оксану Рубаняк у Facebook.

На ньому збирали 70 тис. доларів США на реабілітаційні програми для українських військових.

Окрім допомоги пораненим військовослужбовцям, на зібрані гроші також планують придбати модульні зовнішні фіксатори для лікування поранень та профілактики ампутацій.

На сайті Американської торговельної палати в Україні написали, що благодійний вечір “Supporting Wounded Defenders of Ukraine Gala” відбувся 11 листопада 2022 року. Захід провели в історичній будівлі Клубу армії та флоту, поблизу Білого дому у Вашингтоні.

Лист української захисниці зачитали на відкритті благодійного вечора.

“Привіт, мене звати Оксана Рубаняк, і мені 19 років. Я зараз не гуляю парком, не співаю пісень біля багаття, не сиджу за партою в університеті та й взагалі не роблю нічого звичного для моїх ровесників. Саме зараз я відклала автомат, щоб написати вам”, — йдеться у листі кулеметниці 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

У тексті військовослужбовиця розповідає про те, як двоє її побратимів отримали поранення на фронті й загинули. Поліг на полі бою і її 20-річний друг.

"Ця війна стосується цілого світу". Кулеметниця з Прикарпаття написала лист для заходу в США, де збирали гроші для ЗСУ
Кулеметниця 72 ОБМр ім. Чорних Запорожців Оксана Рубаняк. Фото: Facebook/Оксана Рубаняк

“Мій лист більше схожий на некролог, проте — це мої реалії. Щодня на фронті гинуть відважні сини та доньки нашої держави, які захищають світ від навали ординців. Ця війна стосується не лише України, а й цілого світу”, — написала Оксана Рубаняк.

Увесь зміст листа можна прочитати на сторінці кулеметниці 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців у Facebook.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.