Підозрюють у держзраді. В Івано-Франківську заочно судитимуть бойовика “ДНР” Максима Самоніна

Війна, Кримінал, Новини, Політика

Слідчі Служби безпеки України передали до суду матеріали щодо бойовика незаконного збройного формування “ДНР” Максима Самоніна, який воює на боці російських окупантів на Херсонщині.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку СБУ в Івано-Франківській області.

Чоловіка обвинувачують у скоєнні злочинів за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Речниця відомства Марія Римар у коментарі кореспондентові Суспільного підтвердила, що Максима Самоніна заочно судитимуть в Івано-Франківську.

Працівники Служби безпеки ідентифікували бойовика у жовтні 2022 року і повідомили про підозру в державній зраді.

Як з’ясувала СБУ, Максим Самонін народився у Харцизьку Донецької області в 1985 році. Проживав і працював у Маріуполі. Перед початком повномасштабного вторгнення виїхав на непідконтрольну Україні територію. 25 лютого 2022 року добровільно приєднався до незаконних збройних формувань так званої “ДНР”.

Бойовик служить у 113 полку мобілізаційного резерву так званого “першого армійського корпусу народної міліції ДНР”.

“У складі 3 відділення 2 взводу 1 роти 5 батальйону він неодноразово брав участь у бойових зіткненнях із силами оборони України”, — пишуть на сторінці Служби безпеки в Івано-Франківській області.

За інформацією слідства, Максим Самонін брав участь у бойових діях на території Бериславського району Херсонської області. Зокрема, воював неподалік населених пунктів Кочубеївка, Біла Криниця, Велика Олександрівка та Борозенське, які вже звільнили воїни Збройних сил України.

Слідчі СБУ повідомили Максиму Самоніну про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 ККУ. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацію майна.

Справу бойовика розслідувало управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.