На Франківщині за тиждень споживання електроенергії зросло на 15-20% — обленерго

Економіка, Новини, Суспільство

Упродовж минулого тижня, з 31 жовтня до 6 листопада, на Івано-Франківщині споживання електроенергії зросло на 15-20%.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку “Прикарпаттяобленерго” у Facebook.

“8 листопада в області знову введені графіки погодинних вимкнень. Обмеження вводять не лише через розбалансовану систему внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури та дефіцит потужностей, але й через наше з вами неекономне споживання електроенергії. Чи будуть вимкнення надалі залежить і від нас з вами”, — йдеться у дописі.

Енергетики наголошують на тому, що щодня з 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 22:00 навантаження на електромережу зростає в рази, особливо взимку. Щоб економія була дійсно ефективною, в обленерго підготували декілька порад:

  • Стежте, щоб приміщення не освітлювалися без необхідності. Якщо у вас є лампи розжарювання, поміняйте їх на енергоощадні.
  • Стежте, щоб електроприлади не працювали марно. Вимикайте аудіосистеми, телевізори та комп’ютери, якими не користуєтеся.
  • Якщо є можливість поміняти електрочайник на звичайний, грійте воду на газовій плиті. Якщо ні, кип’ятіть стільки води, скільки використаєте, або ж набирайте гарячу воду у термос.
  • Не вмикайте духовку та мікрохвильову піч. Їжу за можливості готуйте та підігрівайте на газовій плиті.
  • Не користуйтеся місткими електроприладами разом, вмикайте їх по черзі. У години пікового споживання вимкніть бойлер, підігрів підлоги та котел. Нагрітої за день води має вистачити на побутові потреби. Дім за кілька годин не охолоне повністю, а теплий домашній одяг допоможе почувати себе комфортніше.
  • Перенесіть прання та прибирання порохотягом на інші години.
  • Відмовтеся від зовнішнього освітлення фасадів, ілюмінації, підсвітки вивісок та яскравого освітлення приміщень, якщо ви бізнес-клієнт. Ваші відвідувачі зрозуміють.
  • Зробіть домівку енергоефективною. Якщо є можливість, запросіть фахівця перевірити внутрішню проводку, щоб не допускати втрат електроенергії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.