На Прикарпатті затримала ділків, які переправляли чоловіків за кордон (фото)

Кримінал, Новини

Бізнес на нелегальному переправленні чоловіків призовного віку за кордон організували троє мешканців Івано-Франківської та Львівської областей. За вивезення брали 4 тисячі доларів з одного «ухилянта».

Про це повідомили у пресслужбі управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Організатори схеми виготовляли для клієнтів фіктивні документи про те, що вони нібито є волонтерами та водіями благодійних організацій. У якості «прикриття» використовували два благодійних фонди. СБУ встановила, що ці організації відсутні за адресами, які вказали засновники в реєстраційних документах.

На підставі документів від фейкових «благодійників» військовозобов’язаних вносили в електронну систему «Шлях» як нібито волонтерів. По цій базі даних Державна прикордонна служба перевіряє наявність у чоловіків дозволу на виїзд за кордон.

СБУ затримала зловмисників під час організації незаконного переправлення через кордон п’ятьох осіб, яким в період дії правового режиму військового стану заборонено виїзд, оскільки вони підлягають мобілізації.

Під час обшуків у фігурантів провадження вилучено:

▪ мобільні телефони, які підтверджують їх причетність до вчинення злочину;

▪ грошові кошти, отримані внаслідок протиправної діяльності;

▪ три автомобілі, які використовувалися у оборудках.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Це кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Наразі фігурантів затримано, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Встановлюються інші особи, причетні до правопорушення.

Викриття протиправної діяльності проводить Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчим управлінням ГУ НП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.