Везли 1300 км до сина: львівські медики здійснили останню мрію важкохворої українки

Здоров'я, Новини, Суспільство

У жінки виявили рак легень четвертої стадії, і вона хотіла востаннє обійняти сина.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ТСН.

Львівські медики здійснили останню мрію важкохворої українки, подолавши шлях у 1300 кілометрів до її рідного міста Одеси. Дізнавшись про важку хворобу, жінка хотіла встигнути побачити й обійняти сина, а ще почути шум моря.

Як розповіли в Першому медичному об’єднанні Львова, на інформаційну лінію їхнього контакт-центру звернувся українець Олександр, який нині мешкає у Словаччині. Чоловіка цікавило, чи можливо транспортувати важкохвору дружину із міста Жаліна до української Одеси, звідки вони родом.

За місяць до того у його дружини, 50-річної Тетяни, виявили рак легень четвертої стадії. До лікарів жінказвернулася через кашель.

Хвороба швидко прогресувала та забирала останні сили Тетяни. Порадившись із чоловіком, вона захотіла повернутись додому, до України, щоб востаннє побачити й обійняти сина. А ще почути шум одеського моря.

“Для нас таке завдання також стало викликом. Пацієнтка – у критичному стані та кисневозалежна, а дорога далека. Та ретельна підготовка до цього перевезення – і хвора вже у Львові. Далі – емоційна зустріч з рідними в Одесі”, – розповіли медики.

Реанімобіль облаштований необхідним обладнанням для транспортування вкрай важких хворих. А кваліфіковані реаніматологи роблять таке транспортування безпечним.,

Пацієнти, які потребують транспортування реанімобілем, можуть звертатися до Першого медичного об’єднання Львова за номером 0800 33 30 03.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.