ЄС постачатиме електроенергію в Україні в разі дефіциту через ракетні удари РФ

Економіка, Новини, Суспільство

У березні Україна та ЄС синхронізували українську енергомережу з мережею континентальної Європи. Тепер Київ може як експортувати електрику, так і імпортувати її.

Про це заявила Європейська комісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон в інтерв’ю УНІАН, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фокус.

Європейський Союз готовий постачати електрику в Україну, якщо через постійні ракетні удари росії по українських об’єктах енергетичної інфраструктури виникне дефіцит.

Вона наголосила, що в ЄС є всі необхідні умови для експорту електроенергії в Україну.

“Перший крок зробили ще в березні, коли ми за два тижні синхронізували українську енергомережу з мережею континентальної Європи, у чому багато хто сумнівався”, — розповіла Сімсон.

За її словами, у цій системі електроенергія може подаватися в обох напрямках. Україна може як експортувати її, так і імпортувати. Кадрі Сімсон розповіла, що продавати електрику Києву зможуть сусідні країни, але її кількість обмежена.

“Обсяги, які вони можуть надати, обмежені торговельними потужностями, узгодженими в межах європейської енергомережі ENTSO-E. Ми продовжуємо дуже тісно співпрацювати з ними, щоби збільшити цей ліміт”, — заявила єврокомісарка.

Нагадаємо, 27 жовтня Україна протестувала постачання електроенергії з Європи. У ході тестового постачання імпортували 1 МВт зі Словаччини. В екстрених випадках закупівля електроенергії дозволить стабілізувати українську енергосистему, пошкоджену через російські удари.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.